نمک تصفیه شده دوز تاپان


چرا باید نمک تصفیه شده یددار دلچسب استفاده کنیم؟

ید یکی از عناصر نادر در طبیعت است  که بدن انسان روزانه به میزان کمی به آن نیاز دارد. مهم ترین کارکرد ید در بدن شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی است که نقش مهمی در رشد و تکامل اندام های حرکتی و سیستم عصبی، عملکرد طبیعی مغز، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز ایفا می کند.

غذاهای دریایی مانند ماهی و میگوی آب شور سرشار از منابع غذایی ید هستند؛ همچنین مقدار ید موجود در شیر، لبنیات و تخم مرغ با توجه به میزان ید خاکی که حیوان در آن پرورش یافته، متغیر است. از آنجایی که خاک بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران میزان ید کافی ندارد و همچنین سرانه مصرف غذاهای دریایی در ایران پایین است، مصرف نمک یددار برای پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، ضرورت دارد.

فواید نمک یُددار برای بدن

اگر هر ماده‌ای را به خوبی و مطابق با نیاز غذایی مصرف کنید، سلامتی شما هرگز به خطر نمی‌افتد. نمک طعام نیز خارج از این قاعده نیست. نمک هم مانند بسیاری از ماده‌های غذایی دیگر برای بدن لازم است و نباید از مصرف روزانه حذف شود. اما در طول روز چند گرم نمک باید مصرف کرد؟! به گفته کارشناسان تغذیه و پزشکان هر فرد در طول روز باید 5 گرم نمک مصرف کند. البته متاسفانه باید بگوییم که این مصرف در ایران بیشتر است و میانگین مصرف نمک برای هر فرد 10 الی 15 گرم است. بنابراین ایران یکی از کشورهایی است که آمار بالایی در مصرف زیاد نمک دارد. موضوع این مقاله نمک طعام یددار است. بنابراین در ابتدا لازم است بدانیم یُد چیست و استفاده از آن چه خواصی دارد و چنانکه در مصرف روزانه غذا نباشد چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

ید چیست؟

ید ماده معدنی است که کمبود آن در بدن باعث بروز مشکلاتی مانند کم کاری غده تیروئید، بوجود آمدن گواتر، خستگی، خواب آلودگی، ورم مفاصل و بسیاری از بیماری های دیگر می‌شود. مصرف به اندازه و روزانه ید باعث سوزندان چربی و پیشگیری از بروز مشکلات تیروئیدی مانند گواتر می‌شود. مصرف درست و روزانه ید باعث متابولیسم خوب در بدن، رشد مناسب کودکان، محکم شدن مو، ناخن و دندان می‌شود و در برخی موارد می‌تواند باعث ترمیم زخم و جراحات شود.

عوارض کمبود ید

کمبود ید در سنین مختلف عوارض گوناگونی دارد؛ از اختلالات ناشی از کمبود ید می توان به گواتر، عقب افتادگی جسمی و ذهنی، اختلالات عصبی و روانی، مرده زایی، لوچی چشم، کر و لالی، سقط جنین و ناهنجاری های مادرزادی و کاهش ضریب هوشی در کودکان اشاره کرد.

سنگ نمک یا نمک تصفیه شده؟

در اکثر جوامع، روزانه به میزان معینی نمک مصرف می شود، در نتیجه خانواده با مصرف آن به آسانی ید موردنیاز خود را دریافت می کند؛ از طرفی اضافه کردن ید به نمک تاثیری بر بو یا طعم آن نداشته و اثر سوء نیز برای مصرف کننده ندارد.

همچنین در طی فرآیند تصفیه، ناخالصی های محلول و نامحلول نمک و فلزات سنگین از آن حذف می شود؛ نمک های غیر تصفیه علاوه بر نداشتن ید، حاوی ناخالصی های نامحلول نظیر شن، ماسه، گچ و ناخالصی های محلول، از جمله عناصر سمی سرب، کادمیم و آرسنیک هستند که در درازمدت می تواند باعث ایجاد بیماری های کلیوی، گوارشی، مسمومیت، کم خونی و حتی سرطان شود، بنابراین باید در هنگام خرید به درج عنوان «نمک تصفیه شده یددار» روی بسته بندی توجه کرد.

 نحوه نگهداری نمک یددار تصفیه شده

نمک یددار تصفیه شده باید دور از نور، رطوبت و در ظروف درب بسته از جنس پلاستیک، چوب، سفال و شیشه های تیره رنگ نگهداری شود؛ همچنین لازم است به توصیه های زیر در خصوص مصرف نمک یددار تصفیه شده توجه کنیم:

·         میزان مورد نیاز نمک روزانه هر فرد بالغ معادل سه تا پنج گرم است.

·         برای حفظ بیشترین میزان ید در نمک، بهتر است در انتهای زمان طبخ غذا نمک به آن اضافه شود.

·         برای پرهیز از مصرف بیش از حد نمک، نمکدان را سر سفره نیاوریم.

·         از مصرف غذاهای آماده، کنسروها، آجیل های شور، پفک، چیپس، سوسیس و کالباس که میزان نمک آنها بالاست، پرهیز کنیم.

نمک یددار بیوتی سالت

نمک طعام تولید شده توسط شرکت بیوتی سالت دارای مقادیر استاندارد ید و عاری از انواع ناخالصی است. کیفیت نمک ید تولید شده پیوسته در آزمایشگاه‌های کارخانجات بیوتی سالت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

برای سفارش و خرید نمک تصفیه شده یددار بیوتی سالت از طریق صفحه «تماس با ما» با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید.

بدود دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *