محصولات نمک N-SA – نمک صدفی – نمک یددار – نمک زبر
اسم های زیادی روی این گونه نمک دانه بندی گذاشته اند که متاسفانه بعضا نه تنها شباهتی به این سایز ندارند بلکه کلا متفاوت و معکوس هستند مثلا مش ۱۳۰ یا ۱۲۰ که اکثرا به این نام شناخته میشوند در علم دانه بندی مش ۱۲۰یا ۱۳۰بسیار بسیار نرم و درحد نزدیک به میکرونایزه میبشاد یا حتی شبیه آرد میباشند درحالی که این نوع سایز در ریزترین اندازه برابر ۴۰مش بوده است و حال چه شباهتی با ۱۲۰مش یا۱۳۰مش دارند معلوم نیست.
نام های رایج این نوع نمک دانه بندی :
– نمک صدفی
– نمک ۱۲۰
– نمک نمک دانی
– نمک گرانول ریز
– نمک مش ریز
– نمک خوراکی
– نمک یددار
– نمک زبر
– نمک ریز
– نمک مش ۱۳۰
– نمک مش ۱۲۰
و شرکت نمک پاینده محصولات N-SA را به گروه های زیر تقسیم کرده است :
– نمک N-SADd
– نمک N-SADr
– نمک N-SADm
– نمک N-SADg
– نمک N-SA12
درعمل این رنج محصول سومین رنج خروجی کارخانجات نمک کوبی و یا رنج بالای طبقه نرمه است که البته در مجموعه کارخانجات نمک سمنان بعلت تفکیک بیشتر دانه بندی ها کمی متفاوت تر بوده است اما درکل مجموعه گروه نمک های N-SA نمک سمنان ویا همان نمک های سنتی صدفی و ۱۳۰مش ۱۲۰مش و ….. از گروه دانه بندی بین ۱۸مش شروع وتا ۴۵مش ادامه دارند که معمولا:
– ۱۸مش تا ۲۵مش یک گروه
– ۲۵مش تا ۳۰مش یک گروه
– ۳۰مش تا ۴۵مش یک گروه
– ۱۸مش تا ۴۵مش یک گروه
– ۱۸مش تا ۶۰مش یک گروه
در گروه محصولات نمک دانه بندی نمک سمنان موجود هستند.
این سایز نمک مخصوصا سایز بین ۲۵مش تا ۳۵ یا ۴۵مش ازآنجایی که ظاهر شبیه نمک های خوراکی تبلور مجدد (استاندارد خوراکی که در کارخانجالت خوراکی بهداشتی تولید میشوند ) بوده و برای عوام تشخیص آن میسر نمی باشد لذا متاسفانه در بازر به صورت غیر مجاز و تقلبی به عنوان نمک خوراکی فروخته میشود و اکثر به متخلفین تولید کننده های زیرزمینی فروخته شده و ایشان نیز با سوء استفاده ازبرند و نام تجاری دیگران اقدام به بسته بندی این نمک ها و پخش دربازار میکنند.
گذشته از خود نمک که حال هیچ عملیات جداسازی و تصفیه ای روی ان انجام نشده و عملا خلوصیت آن به جای اینکه حداقل ۹۹٫۲ باشد گاها بین ۹۷تا ۹۸٫۵ میرسد و این خلاف قانون بوده اما بازهم میتوان این موضوع را چشم پوشی کرد ولیکن متاسفانه افراد سود چو بعلت آنکه نمک ید داشته باشه ودرتست ید جواب بدهد اقدام به پاشش ید برروی این نمک ها میکنند که بسیار خطرناک و کاری است غیر انسانی و غیر اخلاقی و گاها چون عملیات پاشش ید بدون دستگاه مخصوص و کنترل آزمایشگاه و …بوده به جای اینکه حداکثر ید به ۵۰PPM برسد گاها مشاهده شده به ۲۴۰PPM رسیده که بشدت سمی و خطرناک است.
به همین علت این نمک را اغلب درکارخانه جات به نام نمک خوراکی یا نمک نمک دانی میفروشند.
تعدادی از افراد نیز نمک های مذکور را با دانه بندی های وسیعتر و بسیار نامناسب ید زده و به کشورهای عراق و کشور گرجستان و … صادر میکنند که هرچند کاری غیر اخلاقی و ناسلام است بلکه موجب ضایع شدن صنعت نمک کشور واز بین بردن برندهای معتبر و اسم تجاری کشور عزیزمان ایران میشود.
متاسفانه اکثر کارخانجات نمک کوبی صنعتی درکشور ازداشتن حداقل امکانات ازمایشگاهی محروم بوده و به روشی کاملا سنتی کار میکنند.
ولیکن مجموعه کارخانجات نمک سمنان گذشته ازاخذ بیش از ۱۴ ایزو استاندارد بین المللی و همچنین ۵۰ گواهینامه و تندیس داخلی اقدام به تاسیس و راه اندازی یکی ازبزرگترین و بی سابقه ترین آزمایشگاهای تخصصی نمک نموده و انحصارا این آزمایشگاه درخدمت کنترل و کیفیت محصولات نمک شرکت نمک سمنان می باشد.
بدود دیدگاه