آیا می توان گفت که نمک دریا خوراکی، بهتر از نمک های معمولی می باشد؟ در خصوص خواص نمک دریا خوراکی چه می دانید؟ ساده ترین راه های خرید نمک دریا اصل چیست؟
دو نوع نمک در بازار فروش یافت می شود که هر دو هم علاوه بر استفاده خوراکی، موارد مصرف دیگری هم دارند. یکی از این نمک ها نمک معدنی بوده و دیگری را نمک دریا می نامند. همانطور که از اسم این دو نوع نمک بر می آید، نمک معدنی از سنگ نمک های استخراجی از معادن تهیه شده و نمک دریا تنها طی فرآیند تبخیر آب دریاچه و یا دریا به دست می آید.
همانند دیگر مواد خوراکی، هر دو نوع این نمک، هم فواید مصرفی داشته و هم استفاده زیاد آن ها، مضراتی برای بدن خواهد داشت. در اینجا قرار است پیرامون نمک دریا، نحوه تبدیل آن به نمک خوراکی و همچنین خواص و ویژگی های مثبت آن صحبت شود.
جالب است بدانید که امروزه، بیش از نمک های معدنی، تقاضا برای نمک دریا در بازار فروش وجود دارد و با توجه به توصیه های پزشکان، افراد سعی بر این دارند تا نمک دریا را در برنامه غذایی خود مصرف کنند. هرچند که ضد و نقیض هایی در خصوص نمک دریا وجود دارد.
نمک دریا خوراکی چیست؟
از تبخیر آب دریا و دریاچه، نمک دریا به دست می آید. با توجه به اینکه دریا و دریاچه، بستری برای عناصر و املاح مختلف می باشند، در نتیجه نمک دریا هم دارای املاح و عناصر متفاوتی خواهد بود که برخی برای بدن مفید بوده و برخی دیگر مضر می باشد که منجر به حذف آن ها می گردد.
برای اینکه درک بهتری از نمک دریا خوراکی داشته باشید، لازم است که نمک معمولی و نمک دریا را در مواردی قیاس کرد. موارد زیر، از ویژگی های نمک دریا خوراکی می باشند:
- نمک معدنی طی فرآیند های صنعتی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد. در صورتیکه نمک دریا، مستقیماً به بازار راه پیدا خواهد کرد.
- طعم خوش نمک دریا نسبت به نمک معمولی، یکی از دلایل پر مصرف بودن این نوع از نمک در بین افراد می باشد.
- وجود عناصر حیات بخش در ساختار نمک دریا، یکی از برتری های نمک دریایی نسبت به نمک های معمولی به شمار می رود.
- املاح و مواد معدنی در نمک دریا، به نسبت بیشتر از عناصر مفید در نمک معدنی و معمولی می باشد.
تمام این موارد ذکر شده در بالا، از جمله ویژگی های خوب نمک دریا می باشد. تنها مشکلی که نمک دریا دارد، این است که دارای ید نبوده و افراد با مصرف نمک دریا، نمی توانند نیاز ید بدن را تامین کنند.
از جمله املاح و مواد معدنی موجود در نمک دریا خوراکی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سدیم
- کلسیم
- پتاسیم
- آهک
- منیزیم
- گچ
خواص نمک دریا خوراکی
جالب است بدانید که نمک دریا، همانند نمک معدنی، استفاده های مختلفی دارد. هرچند که تنوع در موارد استفاده از نمک دریا، به اندازه نمک معدنی نمی باشد، اما به هر حال مصرف آن محدود به خوراکی هم نخواهد شد.
یکی از استفاده های عمده نمک دریا، به کارگیری آن در صنعت ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی است. چون نمک دریا عناصر مفیدی دارد که از طریق پوست هم جذب شده و می تواند به سلامت بدن و همچنین زیبایی و شادابی آن کمک کند.
چند مورد از خواص نمک دریا در استفاده های موضعی، به شرح زیر می باشد:
- تسکین بخش تورم پاها با قرار دادن پا در محلول آب و نمک دریا
- براق کردن ناخن ها با استفاده از نمک دریا و ماساژ آن با برس کوچک
- مخلوطی از نمک دریا و روغن های مختلف برای زیبا سازی مو
- داشتن دندان های زیبا به کمک شستشو با نمک دریایی
- استفاده از نمک دریا به عنوان نمک حمام و سم زدایی بدن
و … .
البته در خصوص خواص نمک دریا خوراکی صحبتی به میان نیامده است. می دانید که نمک با خاصیت ضد عفونی کنندگی که دارد، می تواند مانع از بروز بسیاری از بیماری های ویروسی و یا بیماری هایی که ناشی از تجمع میکروب ها در بدن می باشد، شود.
همچنین سرعت بخشیدن به هضم غذا، جلوگیری از نفخ معده و مواردی از این دسته، می تواند از خواص نمک دریا خوراکی به شمار رود.
با توجه به ضد و نقیض هایی که در خصوص نمک دریا وجود دارد، می توانید از طریق سایت های اینترنتی، از تمامی ویژگی های نمک دریا مطلع شده و تصمیم به استفاده از آن بگیرید.
ساده ترین و سریعترین راه برای خرید نمک دریا و دیگر نمک های موجود در بازار، سایت ها و فروشگاه های اینترنتی می باشد که امکان خرید غیر حضوری را برای مراجعه کنندگان فراهم آورده اند.
منبع: بازار قند و شکر ایران
بدود دیدگاه